Snickarens mat

Rostbiff av hjort

Publicerad 2010-12-07 19:19:38 i Vilt,

Efter lite expriment med citronhjärpar av vilt så föddes idén till denna rostbiff.



1 kg hjortstek
skalet av 2 citroner
3 msk färsk citrontimjan
1 msk av min hemmagjorda citronpeppar
1-2 msk flingsalt

Puttsa steken och gnid in gryddorna i köttet. För att kryddorna skall bli kvar så slå in hela steken i gladpack och låt den stå i kylen över natten.
Jag grillade rostbiffen morgonen den dagen då vi skulle ha gäster.
Sätt en termometer i mitten av steken och sätt in den i ugnen på 125 grader.
När innertemperaturen har nått 65 grader så är steken klar, ta ut den i ugnen och lägg en bit folie över den och sen ett par tidningar eller handdukar som isolering, steken får då svalna långsamt och köttet får vila och safterna sätter sig i köttet.
Innertemperaturen brukar stiga ett par grader för att sen dala när man gör såhär och det är bara bra.
Jag förvarade köttet i kylen under dagen och tog fram den ca 1/2 timme innan middagen så att den fick bli av med kylskåpskylan.
Sen är det bara att skära upp den i lämpligt tjocka skivor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela