Snickarens mat

Renfilén

Publicerad 2012-01-14 11:23:21 i Kött,



650 gram renfilé
salt och peppar

Detta var första gången jag tillagade och åt renfilé, ett helt underbart kött. De filérna som jag fick tag på var ganska tunna (1,5cm) så det skall inte stekas länga.
Salta och peppra dem ca 2 timmar innan stekning och låt dem ligga framme under gladpack tills det är dax att steka dem.
Värm upp stekpannan på max men sänk det till 6-7 av 9  så fort köttet ligger i pannan.
Lägg i smöret precis innan köttet och vänta tills smöret har slutat att låta och lägg då i köttet.
Stek till blodigt dvs samma spänst i köttet som du har mellan tummen och pekfingret.
Lägg sen köttet på en tallrik och sätt en metalhuv över. IKEAs rostfria sallads skålar är perfekta för detta. Låt köttet vila i 5-10 minuter, minst lika länge som du har stekt dem.
Detta får köttet att bli ca medium och köttsafterna sätter sig så inte allt rinner ur dem när man skär upp dem.


Vi servera det hela med lite småbladig sallad ett par droppar fin olivolja.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela