Snickarens mat

Helstekt renfile med mandelpotatis pure med Västerbottenost och en konjak och messmörs sås

Publicerad 2012-01-14 11:25:45 i Sås och tillbehör,

Konjaks och messmörs såsen

1,5 msk Maizena majsstärkelse
2 dl grädde
2 dl mjölk
ca 2msk messmör, smaka av!
3 msk viltfond
1,5 tsk kinesisk soja
1 + 1/2 dl röttvin
1 msk konjak, använde nog lite mer om jag skall vara ärlig.
1 nypa socker
stekspad se nedan från renfilen.
ev salt, sojan är ganska salt så var försiktig.

Rör ut stärkelsen i grädden och mjölken i en kastrull.
Tillsätt sedan messör fond soja och rödvinet, låt det koka svagt ett ca 5 minuter.
Jag lät såsen svalna då jag gjorde den tidigare på dagen.
Före servering värm upp såsen och tillsätt konjak och stekspadet socker och mer salt om det behövs.
När filen är stekt och ligger och vilar så häll ca 1/2 dl rödvin i stekpannan och rör om så du får med alla smakerna från stekningen.
Sila ner vinet i såsen genom en finmaskig sil.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela