Snickarens mat

Choklad fondue

Publicerad 2012-01-14 11:22:14 i Dessert,



150 gram fin mjölkchoklad från Niroma Praliner & Desserter här i byn
Banan
Ananas
vindruvor
Mango
Äpple
geléhallon
rödvita skumtomtar



Vi köpte choklad fondue skålar i den lokala Järnia-affären, dessa funkade ok men chokladen blir för varm i botten.
Så släck värme ljuset strax efter det att du har hällt i den smälta chokladen och be dina gäster att röra chokladen i botten så att den inte grynar sig.
Icke mjölkchoklad grynar sig inte på samma sätt då det är mjölken som gör att mjökchokladen vill gryna sig när den blir för varm.
Det bästa hade varit en variant med vattenbad men jag har inte lyckas hitta någon.

Så smällt chokladen i ett vattenbad och häll upp i fondue skålarna och servera med den tärnade frukten.
Ingen komplicerad efterrätt men underbart god, så snåla inte på choklad kvalitén.
Man kan även använda 70% choklad osv men tycker själv inte det passar här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela