Nyårs meny 2011, Förrätt - Avokadosoppa
Detta receptet hittade jag på nätet som jag sen har modifierat lite.
2 st avokado
saften av en lime
4 dl grönsaksbuljong
2 st vitlöksklyftor
1 st chilli
ca ¼ kruka korriander
salt och peppar
Garnering:
2 st salladslökar
kräftstjärtar
olja
Koka upp grönsaksbuljongen.
Lägg avokadon, vitlöken, koriandern och chilin i en mixer. Och häll över den varma buljongen och mixa till en slät soppa. Smaka av om det behövs kan mer chili eller te.x tabasco tas i. Men var försiktig det tar lite tid innan soppan tar smak av chilin efter mixningen det är lätt att få den för stark. Salta och peppra efter behov.
Häll upp soppan i tallrikar.
Skär salladslöken i 1 cm bitar och lägg dem i tallriken tillsammans med kräftstjärtar. Droppa eller ringla lite rapsolja på toppen av soppan.
Vi serverade soppan tillsammans med en skumpa vid namn Taittinger Nocturne vilkat passade kanon.