Snickarens mat

Dubbel panerad torsk, enkelt men ack så gott.

Publicerad 2011-01-04 18:30:39 i Fisk,

Färsk fisk är alltid att föredra men ibland så tycker kanske inte plånboken att det är så kul. Ett annat dilemma är att hinna handla i tid till middagen. Så djupfryst är inte att förakta.
Ett litet tips på vägen, som jag har snappat upp.  Fiks , som allt annat, mår bäst av att tina långsamt i kylskåpet över/under natten. Helst skall fisken inte ligga kvar i det spadet, vattnet som bildas när den tinar, så lägg den på ett galler i ett bleck så att vätskan kan droppa av. Dra sen gladpack över det hela så att ytan inte torkar och för kylskåps smak, ytan kan bli lite gummiartad om man har otur annars.
Jag använda torsk denna gången, då det är en favorit.



Panering.
0,5 dl mjöl per fisk filé
0,5 ägg per fisk filé
0,5 dl skorpmjöl per filé
Vitpeppar och salt
Smör och neutral olja

Blanda ägget med en gaffel så gulan och vitan går ihop.
Dubbel panera fisken (först i mjölet sen i ägg och sist i skorpmjöl/peppar/salt blandningen). 
Var inte snål med saltet, fisk behöver lite salt.

Stek fisken i rikligt med smör och lite olja, oljan gör att smöret tål högre temperatur och inte bränns vid.
Ha inte stekjärnet för varmt, jag kör panering på 6an utav 9.

Serveras med vitvins sås, kokta potatis och kokta ärtor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela