Snickarens mat

Po Pia Thot, vårrullar med fläskfärs

Publicerad 2011-12-03 14:39:04 i Kött,



Detta recept gav ca 24st vårrullar.

1 pkt med vårrulls blad, den jag köpte var djupfryst och innehöll 40 blad
700-1000 g fläskfärs
2 ägg
60 gram glas nudlar även kallad Mung bean noodle eller beanthread
5 dl tunt skuren vitkål
5 dl böngruddar
2 msk finhackad vitlök
3-4 msk malen svartpeppar
4 msk Thai soya sås

1 del vetemjöl och en del vatten, som lim
1 liter neutral olja
Plommon sås, se nedan

Blötlägg glasnudlarna, när de är mjuka så torka av dem lite och dela dem i ca 2cm längder.
Blanda fläskfärsen med ägg, vitkålen (skär det så tunt du kan och använd bara det yttre av kålen som tunna strimlor), böngruddar (som delas på mitten), svartpeppar, soya sås och glasnudlarna.
Ta fram woken som du så sällan använder och hetta upp ett par msk olja, bryn vitlöken så den får vackert ljusbrun färg lägg sen i färs blandningen.
Stek det hela till fläskfärsen är klar och rör ständigt, kålen får gärna få lite färg.
Sätt det hela sen åt sidan så att det svalna eller gör som jag, gör detta momenten tidigare på dagen och sätt det hela i kylen tills nästa moment.

Lägg det fyrkantiga vårrulle arket framför dig med ena hörnan mot dig
Placera den kalla blandningen (i storlek som en tjockare prinskorv) på ett vårrulle ark nedanför mitten .
Vik över bladet och vik sedan in sidorna och rulla ihop så att hörnan bildar en stygg triangel på slutet.
Pensla insidan av triangel med vetemjöl och vatten blandningen detta funkar som ett sorts lim.

Hetta upp ca 1 liter olja till 180 grader i en kastrull.
Fritera vårrullarna tills de får en vacker gyllenbrun färg, de kan behöva vändas på i oljan så att de får en jämn färg.

För servering:

Plum sauce, plommon sås är väl den bästa Svenska översättningen man kan komma fram till. En sötsur fruktig sås som är kanon till dessa vårrullar. Går att köpa i Asiatiska butiker.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela