Snickarens mat

Marockansk bröd

Publicerad 2011-12-03 14:50:14 i Sås och tillbehör,

För att han något passande till de Marockanska citron köttbullarna så bakade jag ett Marockansk bröd.
Både brödet och köttbullarna hittade jag i en kokbok som heter "The food of morocco,a journey for food lovers" ISBN 9781741960341 detta är en hel serie av kokböcker för olika länder och världsdelar.
Jag har en del av dem och de är överlag mycket bra.

1 paket jäst
500 g Vetemjöl
200 g fullkorns vetemjöl
1,25 dl fingervarmt mjölk
1,25 dl fingervarmt vatten
2 msk majsmjöl, den gula sorten
1 msk sesamfrön
1 par nypor flingsalt



Lättast är att göra degen i en hushålls assistent.
Blanda mjölsorterna i en skål inkl majsmjölet.
Lös jästen i vattnet, sikta i 75% av mjölen inkl majsmjölet bearbeta degen något och tillsätt sedan saltet. Tillsätter man saltet med en gång så är risken att man dödar lite av jästen.
Tillsätt den fingervarma mjölken, tillsätt mer mjöl under bearbetning, när degen släpper från skålen så är det lagom mängd mjöl. Fortsätt att bearbeta degen ett tag i assistenten i ca 5 minuter.
Ta ur degkrokarna och dra gladpack över skålen så det blir lufttätt och låt degen jäsa i ca 20 minuter.

Lägg upp degen på ett bakbord och knåda den och tillsätt mer mjöl, degen är som bäst när det precis har fått så mycket mjöl att den har slutat att vara störigt klibbig.
Knåda och sträck degen under ca 10 minuters tid.
Dela degen i tre lika delar och gör 3 bullar av den, kavla och platta sen ut den till tre stycken 23cm stora platta bröd.

Pudra pakplåtspappret med lite majs mjöl och placera bröden på bakplåtspappret.
Pansla brödet med vatten och strö över flingsalt och sesamfrön, pressa ner det i brödet lite lätt med handen.
Låt dem jäsa under an bakhandduk i ca 1 timme.
Baka dem i ugnen i ca 12-15 minuter på 220 grader.
Låt det svalna på ett galler och bryt eller skär det i trianglar för servering.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela