Snickarens mat

Tzatziki

Publicerad 2011-04-23 19:39:17 i Sås och tillbehör,

Tzatziki hur svårt kan det vara? Nä precis hur enkelt som helst, men vill ha det lilla extra så skall du göra denna. Den är nämligen tok god.

400 gram Grekisk tjock yoghurt.
1 st grön gurka
2-3 tsk salt
4 klyftor vitlök
½ röd chili, den vanliga sorten man finner i butiken.
1 msk olivolja, den bästa du har.
0,5-1 msk vitvinsvinäger
1 tsk citron juice.
0,5-1 msk lönnsirap
3 drag på vitpeppar kvarnen.

Skölj gurkan noggrant, klyv gurkan på längden och använt en sked för att ta ut kärnhuset. Riv sedan gurkan på den grova sidan på rivjärnet. Lägg det hela i en skol och salta och rör om det hela. Saltet kommer att göra att vattnet går ur gurkan. Sätt skålen till sidan i en 10 min eller så. När gurkan har givet ifrån sig vattnet så pressa ur det sista med händerna.
Finhacka vitlöken och chilin och blanda det med gurkan. Blanda i yoghurten och resten av ingredienserna. Smaka av det hela, ibland kan det behövas en uns salt till. Om Tzatzikin får stå ett par timmar i kylen så blir det ännu bättre.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela