Pimpat ris
Detta brukar räcka bra till 4 personer.
3 dl jasminris
5 dl vatten
1 st charlottenlök, finhackad
1 msk olivolja
2-3 skak med gurkmeja burken
0,5-1 msk flytande kycklingbuljong
1 nypa flingsalt
0,5-1 msk Basilika
Bryn charlottenlöken i oljan, den får inte få färg utan bara bli mjuk. Häll sedan i vatten, buljong, salt och gurkmeja. När det kokar så häll i det väl sköljda riset. Vrid ner plattan till ettan och lägg på locket. Efter 10 minuter är det dags för basilikan, häll i det i riset och rör försiktigt om i grytan. Riset får sen gå klart de sista 10 minuterna. När riset har kokat totalt 20 minuter, så drar det ifrån plattan och lufta det med en gaffel. Låt det sen stå och ånga en 5 minuter med locket på.
3 dl jasminris
5 dl vatten
1 st charlottenlök, finhackad
1 msk olivolja
2-3 skak med gurkmeja burken
0,5-1 msk flytande kycklingbuljong
1 nypa flingsalt
0,5-1 msk Basilika
Bryn charlottenlöken i oljan, den får inte få färg utan bara bli mjuk. Häll sedan i vatten, buljong, salt och gurkmeja. När det kokar så häll i det väl sköljda riset. Vrid ner plattan till ettan och lägg på locket. Efter 10 minuter är det dags för basilikan, häll i det i riset och rör försiktigt om i grytan. Riset får sen gå klart de sista 10 minuterna. När riset har kokat totalt 20 minuter, så drar det ifrån plattan och lufta det med en gaffel. Låt det sen stå och ånga en 5 minuter med locket på.