Snickarens mat

Hjorttornedo med rivet äpple

Publicerad 2010-09-05 21:38:29 i Vilt,

Helgen avslutades med en djupdykning i frysboxen och där hittade jag en välpacketerad hjortfilé från 2008. Jag har fördelen att några av mina föräldrars goda vänner är jägare, så filén kommer därifrån.



Biten jag använde var på 400 gram som delades i tre stora bitar. Inga större kostigheter med kryddan, för att köttet är underbart som det är, bara lite salt och svart peppar. Köttet behöver nå rumstermperatur för att få bästa smak så låt det ligga framme. Bryn köttet på medelhög temperatur på båda sidorna. Låt det vila på en tallrik under huv.

Tallrikshuv - En upp och nervänd serveringsskål från Ikea med egen händigt gjord knopp.


Serverades med klyftpotatis, rivet äpple och en kall chimichurri sås


Chimi churi sås
2 dl turkisk yoghurt
2 tsk chimichurri (köpt från Glorias äppelgård)
1 tsk salt
1/2 tsk lönnsirap
ca  6 droppar wortcestersås
svart peppar
chilipulver

Blanda ihop alla ingredienser och låt det står och dra lite.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela