Chili och lime marinerade räkor
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2139775/images/2010/img_0130_121048432.jpg)
Om detta känns som en följetång till teriyaki steaken dippsås, så är är kännslan helt rätt. Varför ändra på ett vinnade koncept? Jag har bara bytt ut sockret mot honung och lagt till salladslök samt ökat mängden chili. Marinaden skall ha maffig hetta så använd gärna en riktigt stark chili för att få upp "oktan halten".
ca 1 dl konc lime saft
1/4 dl citron saft
2 hackad röd chili
2 hackad grön chili
4 hackade vitlöksklyftor
2-3 lagerblad (tror visserligen att det var Holy basil som var ing. i den ursprungliga rätten)
1 msk vatten
2 msk honung, gärna en med mycket smak som en ljung honung.
3 st salladslökar
Blanda i en skål och låt det gärna stå och dra någon timme. Späd ytterliggare med lite vatten om smaken är för sur när den dragit till sig. När marinaden har bra syra och styrka så häll den över räkorna.
Detta får gärna stå i kylen över natten eller gör det på morgonen samma dag.