Snickarens mat

Chili och lime marinerade räkor

Publicerad 2010-12-10 18:43:36 i Fisk,
Om detta känns som en följetång till teriyaki steaken dippsås, så är är kännslan helt rätt. Varför ändra på ett vinnade koncept? Jag har bara bytt ut sockret mot honung och lagt till salladslök samt ökat mängden chili. Marinaden skall ha maffig hetta så använd gärna en riktigt stark chili för att få upp "oktan halten".

ca 1 dl konc lime saft
1/4 dl citron saft
2 hackad röd chili
2 hackad grön chili
4 hackade vitlöksklyftor
2-3 lagerblad (tror visserligen att det var Holy basil som var ing. i den ursprungliga rätten)
1 msk vatten
2 msk honung, gärna en med mycket smak som en ljung honung.
3 st salladslökar

Blanda i en skål och låt det gärna stå och dra någon timme. Späd ytterliggare med lite vatten om smaken är för sur när den dragit till sig. När marinaden har bra syra och styrka så häll den över räkorna.
Detta får gärna stå i kylen över natten eller gör det på morgonen samma dag.

Kommentarer

Postat av: Kristoffer

Publicerad 2011-10-15 23:12:56

Snickarn själv rekommenderade detta som förrätt för min Fredagstillställning. Återigen så levererase Snickarn. Förbannat gott! Med klart begränsad tillagningstid, vilket jag hade, funkade detta utmärkt (förutom detta j-la skalande av räkor, men handskalat är överlägset färdigskalat) Serverade räkorna på ett sallads blad med en skiva grekiskt lantbröd som vänt snabbt i pannan tillsammans med lite olivolja. Klockrent och mycket uppskattat av gästerna. Tyckte även vinvalet: Kloster Eberbach Riesling Kabinett (nr 5810) funkade riktigt bra

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela