Snickarens mat

En fiskrätt att göra på grillen en mysig sommar kväll.

Publicerad 2010-08-24 13:54:31 i Fisk,

1 kg färsk eller långsamt tinad torsk filé
4 st charlottenlökar skurna i klyftor
1 msk Skånsk senap eller mer efter smak
2 msk olivolja
4 dl creme fraiche
4 st vitlöksklyftor ,  skivade
4 dl vittvin (inte för sött)
Salt och vitpeppar efter smak.
1 näve Al spån  (till rökningen på grillen)

Efter att grillen hade blivit varm och uppställd för indirekt grillning så gjorde jag en lien skål av folie som jag
hade al spånet i. Denna ställde jag sen direkt på glöden.
Häll olja på en bit aluminium folie och lägg filerna på den.
När det börjar ryka ordentligt från al spånen så lägg filerna på grillen (på den svalare delen),
med locket PÅ grillen.
De behöver inte mycket för att få röksmak och de skall inte gå klara, så 1-2 minuter räcker.
Lägg  vitlök och charlottenlök i en engångs  form av aluminium  eller  i  ett rostfritt bleck och häll över olivoljan.  Sätt  formen/blecket på grillen så att löken får svettas lite ca 1 minut. Ta bort  formen/blecket från grillen och tillsätt senap, vin och creme fraiche och blanda det lite.
Återför till det hela till värmen direkt ovanför glöden när vätskan sjuder så lägg i fisken och ta det hela från värmen.
Vänta en minut eller så innan det serveras så att fisken går klar i den varma vätskan.

Servera med kokt potatis och grillad grön sparris.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela