Snickarens mat

Jake's Boss Barbecue Rub

Publicerad 2011-08-10 17:46:15 i Sås och tillbehör,

Varför göra sin egen kryddblandning, jo man vet var där är i och där finns inga smakförhöjande kemikalier eller något annat för att dryga ut kryddblandningen.
Sen kan man ju använda kryddor av högsta kvalité som från Österlen kryddor

Denna Rub har jag tagit från boken"Barbecue Bible" av Steven Raichlen. ISBN 10-7611-1979-5
Så här kommer en försvenskad variant av det hela.

3,5 dl Farinsocker gärna det mörka det ger mer smak.
0,5 dl Salt havs salt i flingor eller grövre korn.
1,2 dl Paprika pulver
3 msk torkad persilja
2 msk torkad basilika
2 msk torkad oregano
2 msk torkad timjan
2 msk lökpulver gärna flingor om ni hittar
1.5 msk Worchestersås pulver, se nedan.
1.5 msk hemmagjord citronpeppar eller köp en bra variant i butiken
1 msk vitlökspulver
1 tsk kryddpeppar
1 tsk malen kanel

Worchesterpulver
Man kan skippa att göra Worchesterpulvret men det ger en extar komplixitet i smaken.
Det skall gå att köpa Worchesterpulver men jag har ALDRIG funnit det i Sverige, jag hittade det på nätet men de ville inte skicka det till Sverige.
Så vad gör man ju man gör sitt eget.
ta ett par msk skorpmjöl och dränkte det i Worchestersås, skorpmjölet sväller ordentligt efter ett tag så då kan man hälla på mer till det är helt mättat.
Platta sen ut det i en braspanna och ställ det i ugnen ett par timmar, rör i det då och då så det blir helt torrt. Jag lät det sen så kvar i ugnen på eftervärme under natten och på morgonen så var det helt torrt.
Man kan köra det i en mixer eller matberedare tills man får ett pulver men allra bäst blir det att köra i en kaffekvarn.
Om där finns kaffe kvar i den sedan innan så kan man mala ris för att göra den ren.

Rubben
Häll allt i en matberedare för att blanda det hela väl eller blanda det i en skål förhand.
Denna satsen räcker till ca 4st revbens sidor och fyra rullar.
Men det håller lätt i ett par månader i en lufttät behållare och passar utmärkt till annat grillat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela