Snickarens mat

Pilgrims mussla

Publicerad 2012-01-14 11:27:01 i Fisk,

1 pilgrims mussla per person
salt
smör



Om ni som jag har frysta pilgrims musslor så tina dem mycket långsamt i kylen i ca ett dygn.
För att tina fisk och skaldjur har jag skaffat en burk från Tupperware som har ett löst galler i botten.
http://www.tupperware.se/produkter/stort-kombismart-set
På det viset så ligger musslorna inte kvar i vattnet utan får tina lugnt och fint.
Placer dem på det kallaste stället i kylen så att de inte tinas för snabbt.

Jag saltade dem med en nypa havssalt en 10 minuter innan det är dax att steka dem.
Gör klart pilgrims musslan det sista du gör innan servering.
Stek den i smör på mellan värme tills den precis är klar och servera genast

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela