Whisky & kantarellsås
Denna såsen har jag fått av en gammal ungdomsvän, Anders F. Dock så tror jag att jag har modifierat den lite under åren. Jag kan rekomendera den till nästan allt kött.
Gör vanlig béchamel sås dvs
1 msk smör
2 msk mjöl
4 dl mjölk
salt
muskot nöt
vitpeppar
paprika pulver
strösocker
Smält smöret, rör i mjölt och tillsätt sedan 1-2 dl mjölk. Rör såsen slät och tillsätt sedan resterande mjölk. Krydda och låt såsen koka upp.
Smaksättning
1 burk créme Bonjour kantarell, 100 g
ca 2 msk whisky (inte för rökig för det blir inte gott)
collrit soja
Gör vanlig béchamel sås dvs
1 msk smör
2 msk mjöl
4 dl mjölk
salt
muskot nöt
vitpeppar
paprika pulver
strösocker
Smält smöret, rör i mjölt och tillsätt sedan 1-2 dl mjölk. Rör såsen slät och tillsätt sedan resterande mjölk. Krydda och låt såsen koka upp.
Smaksättning
1 burk créme Bonjour kantarell, 100 g
ca 2 msk whisky (inte för rökig för det blir inte gott)
collrit soja