Snickarens mat

Whisky & kantarellsås

Publicerad 2010-09-05 21:00:32 i Sås och tillbehör,

Denna såsen har jag fått av en gammal ungdomsvän, Anders F. Dock så tror jag att jag har modifierat den lite under åren. Jag kan rekomendera den till nästan allt kött.

Gör vanlig béchamel sås dvs
1 msk smör
2 msk mjöl
4 dl mjölk
salt
muskot nöt
vitpeppar
paprika pulver
strösocker

Smält smöret, rör i mjölt och tillsätt sedan 1-2 dl mjölk. Rör såsen slät och tillsätt sedan resterande mjölk. Krydda och låt såsen koka upp.

Smaksättning
1 burk créme Bonjour kantarell, 100 g
ca 2 msk whisky (inte för rökig för det blir inte gott)
collrit soja

Kommentarer

Postat av: Anders_

Publicerad 2010-09-06 07:01:06

Ta och modifiera den ännu mer! Skippa hela redningsbiten. Deglacera hellre en stekpanna (om vi nu antar att köttet stekts i panna) med grädde, låt det reducera några minuter dra sedan i kryddor samt färskosten...

Postat av: Per

Publicerad 2010-09-06 08:04:18

Tack, gör faktiskt så ibland. Denna gångnen så var pannan inte vacker så det hade nog inte blivit något bra.

Men tack för kommentaren det är kanon att få kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela