Snickarens mat

Rådjursjärpar med en touch av citron

Publicerad 2010-09-05 18:32:05 i Vilt,



600 gram rådjursfärs
1 dl turkisk yoghurt
rivet skal från 1 citron
1 krm citron timjan, färsk
1 stor klyfta vitlök

Finhacka vitlöken och blanda sedan samma alla ingredienser i en bunke. Stek på hög värme i osaltat smör och olja. Stek inte för länge då blir järparna torra utan låt dem vila  på en tallrik efter det att dem fått fin färg. Tänk på att järparna lätt går sönder så vänd dem med en stor försiktighet.

Vi åt järparna tillsammans med råstekt potatis, sallad och en whisky/kantarell sås. (recept finns under "sås och tillbehör")

Kommentarer

Postat av: Anders

Publicerad 2010-09-05 19:56:34

Recept på såsen tack :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela