Pimpade köttbullar
Per är lite krasslig (förkyld) så idag blev det jag som fick stå för middagen. Jag tänkte att det skulle vara gott med lite köttbullar, men varför inte pimpa till dem lite?
Köttbullssmet alá Lena
500 g blandfärs
100 g fetaost
8 st soltorkade tomater
1 gul lök
1 chili
7 st basilikablad, färsk
1 ägg
1 dl mjölk
1 dl mjöl
salt & peppar
Finhacka lök, chili och de soltorkade tomaterna. Skär ner fetaosten till tärningar och hacka basilikan. Blanda sedan samman alla ingredienserna i en skål. Rulla till önskad storlek med våta händer, för att få en bra yta på köttbullarna.

Stek köttbullarna snabbt i stekpannan tills de fått färg, låt de gå färdigt i ugnen på 100°.
Till de pimpade bullarna så gjorde jag en vanlig brunsås som jag inte behövde krydda nått nämvärt mer än med resterna från stekjärnet. Ungsstektpotatis och lite grönsaker gör rätten komplett.
Köttbullssmet alá Lena
500 g blandfärs
100 g fetaost
8 st soltorkade tomater
1 gul lök
1 chili
7 st basilikablad, färsk
1 ägg
1 dl mjölk
1 dl mjöl
salt & peppar
Finhacka lök, chili och de soltorkade tomaterna. Skär ner fetaosten till tärningar och hacka basilikan. Blanda sedan samman alla ingredienserna i en skål. Rulla till önskad storlek med våta händer, för att få en bra yta på köttbullarna.

Stek köttbullarna snabbt i stekpannan tills de fått färg, låt de gå färdigt i ugnen på 100°.
Till de pimpade bullarna så gjorde jag en vanlig brunsås som jag inte behövde krydda nått nämvärt mer än med resterna från stekjärnet. Ungsstektpotatis och lite grönsaker gör rätten komplett.