Per’s rabarber och fikon chutney
750 gram rabarber skurna i 3cm längder och kluven stjälk.
2,5 dl råsocker
1 dl mörkfarin
1 dl strösocker
3 dl äppelcidervinäger
1 st stjärnanis
2 msk riven färsk ingefära
3 st stora charlottenlökar, skurna i mindre klyftor
2 st röd chili, hackad
1 msk havssalt
4 st färska fikon, skalade och skurna i bitar, går bra med ett par till
2-3 klyftor vitlök
Lägg allt i en gryta och låt det koka upp. Låt koka på svag värme i ca 1 timme.
Den siste halvtimmen utan lock för att det ska gå ihop.
Lägg allt i en gryta och låt det koka upp. Låt koka på svag värme i ca 1 timme.
Den siste halvtimmen utan lock för att det ska gå ihop.
Chutney är klar när löken är mjuk, rabarberna har kokt sönder helt och den har blivit lagom tjock.
Ger cirka en liter färdig chutney.