Snickarens mat

Vitvins sås

Publicerad 2011-01-04 18:31:53 i Sås och tillbehör,

Jag uppskattar nog egentligen mer en hollandäs sås till fisk eller bara en blandning av grädde och remoulad.
Men omväxling förnöjer och denna vitvins såsen blev kanon.

2 st finhackade charlottenlökar
50 gram smör
2 msk mjöl
3-4 dl vitvin
4 dl fiskbuljong (gör själv om man skall lyxa till det eller läs på flaskan hur mycket koncentrat som behövs)
3 dl grädde
0,5-1 msk koncentrerad hummer buljong. Smaka av det kan vara ganska potent, blir inte gott om det endast smakar hummer.
Salt och vitpeppar

Fräs de två finhackade charlottenlökarna i smör. När löken har blivit mjuk och glansig så rör i mjölet. Rör ner lite av vinet tills mjölet har löstsig och fortsätt sen med resten av vätskan (vin, buljong och grädde) och hummerbuljongen.
Låt det koka långsamt under ca 15 minuter och rör då och då. Smaka av ofta så att det inte börjar komma en bitterhet från löken. Ï så fall, sila genast såsen och fortsätt att reducera den tills alkohol smaken från vinet försvinner. Om inte lök bitterheten försvinner så kan man ta i lite mer grädde och en slurk vin.
Salta och peppra efter smak.

Kommentarer

Postat av: Svea

Publicerad 2011-05-07 19:07:46

För en gångs skull lärde jag mig något genom att läsa en blogg. Det är inte alltid man gör det direkt, tack för att du lägger ner din tid på att blogga :D.

Postat av: Per (snickeren)

Publicerad 2011-05-08 12:58:20

Trevligt att men kan sprida ny kunskap. Det är kommentarer som dessa som gör att man får fortsatt energi att blogga.

/ Per

Postat av: Andrea

Publicerad 2012-03-18 19:41:30

Grym sida du har! Har du designat den själv? Om inte, var hittar man isåfall designen du använder? Tack :)

Postat av: Per (snickaren)

Publicerad 2012-03-18 22:25:16

Tack så mycket för de vänliga orden. Designen på sidan är en template här på Blogg.se lägger tiden på recepten istället för html kodning.:-)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela