Snickarens mat

Rödvinsky

Publicerad 2011-01-04 18:36:13 i Sås och tillbehör,

1 msk smör (helst osaltat)
½ st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 msk råsocker
2 dl rödvin
1 dl madeira vin
½ msk kalvfond
1 krm torkad timjan
1 st lagerblad
1-2 tsk arrowrot (funkar med maizena redning också men såsen förblir inte klar då.)

 

 

Hacka löken fint och fräs den i smöret. När löken har blivit glansig och mjuk, tillsätt sockret. När sockret har löst sig/smält så tillsätt vinet, fonden, timjan och lagerblad. Låt det små koka till bitterheten från alkoholen har försvunnit. Ibland kan man behöva ta i lite mer socker eller vi beroende på vinets karaktär.
När såsen har reducerats till ca hälften så sila den och tillsätt arrowroten som får lösas i lite vatten så den inte klumpar sig.
Innan servering så klicka i lite smör.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela