Snickarens mat

Hemmagjord majonäs

Publicerad 2011-12-03 14:43:56 i Sås och tillbehör,

Att göra majonäs är inte alls svårt och det smakar såååå mycket bättre än den på burk som bara smakar kemikalier efter det att du har gjort majonäs själv.

2 st äggulor eller 3 st om det är mindre ägg
1 tsk fransk senap
1/3 tsk salt
1 krm nymalen vitpeppar
Saften av en urpressad citron ca 2 msk
3,5-4 dl neutral olja

Bästa sättet att göra detta på är att köra det i matberedaren med någon form av visp paddlar.
Jag har gjort så att jag har borrat ett 1,5mm hål i min påputtar plugg. på detta sättet så kan man fylla pluggen med olja och det droppar av sig själv med lagom takt ner i beredaren.
Så häll i äggulorna, senapen, saltet, vitpepparn och citron saften i matberedarens skål.
Starta matberedaren så blandningen börjar att vispas och håll oljan i påputtar pluggen så det rinner en fin stråle ner ägg blandningen.
Blir majonäsen för tjock så kan man tillsätta lite vatten.
Smaka av och tillsätt ev lite mer citron, salt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela