Snickarens mat

Majs kakor

Publicerad 2011-08-10 18:52:31 i Sås och tillbehör,

Detta räcker till 6 personer



5 dl majsmjöl (inte majs stärkelse)
1 tsk salt
3,75 dl kokande vatten
8 msk svinfett eller osaltat smör
Mörksirap

Svinfett.
Jag använde det hårda fettet som jag putsade bort från revbenen.
Stek fettbitarna i en kastrull så att fettet smälter.
Silla det sedan så att bara fettet återstår och låt det svalna i kylen.
Man skulle också kunna använda fettet som blir i pannan när man steker bacon.

Blanda majsmjölet och saltet
Häll det kokande vattnet över mjölet och rör hela tiden och arbeta sedan ihop degen.
Forma platta kokor av golfbolls stora degklumpar och stek dem i svinfettet.

Servera dem med lite mörk eller ljus sirap som dippa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela